Kraneweg 18

Categorie
Huis
Prijs
€ 495,000
Type
Koop aanbod
Opp.
216 m²
Adres

Gelegen in de karakteristieke schilderswijk van Groningen, op slechts enkele minuten lopen van het centrum, bieden wij het object de Kraneweg 18 aan. Het gerenoveerde herenhuis van circa 1895 heeft een leuke mix van klassieke en moderne elementen. Zo zijn er nog veel originele ornamenten aanwezig, maar is het huis wel voorzien van een moderne keuken, badkamer en andere faciliteiten. In de periode 2012-2013 is het huis gerenoveerd, waardoor het voldoet aan de eisen van de moderne bewoner. De locatie geeft de bewoner het gevoel in het centrum te wonen, en toch gewoon de auto voor de deur te kunnen zetten.

Naast bewoning is het object ook uitermate geschikt voor wonen + werken, dan wel enkel werken. Waar voorheen de achtertuin zat is in de jaren 80 een multifunctionele ruimte gebouwd, met daarop een riant dakterras. Deze ruimte is geschikt als ruim kantoor, atelier, werkplaats etc.. De Kraneweg zelf is vanwege zijn centrale ligging populair onder ondernemers en herbergt diverse ondernemingen waaronder accountants- en advocatenkantoren.

Bij binnenkomst stapt u in de centrale gang met tochtportaal, waar de oude marmeren vloer, ornamenten en geëtste glazen deur meteen opvallen. Vanuit de gang heeft u toegang tot de zeer ruime woonkeuken (38 m2), mulitfunctionele ruimte (70 m2), garderobekamer (6 m2), bijkeuken (4 m2), toilet en kelder (8 m2).

In dezelfde gang bevindt zich de mooie en markante trapopgang die leidt naar de 1e verdieping. Daar vindt u de ruime woonkamer (38 m2) met openslaande deuren naar het riante dakterras (70 m2). Het dakterras is voorzien van vlonderplanken en vergt weinig onderhoud, het geeft een heerlijke plek om de warme zomermaanden op door te brengen. Verder bevindt zich op deze verdieping de moderne badkamer (10 m2) voorzien van bubbelbad en regendouche. Een kamer (10 m2) met balkon aan straatzijde. En een tweede toilet.

Op de 2e verdieping bevinden zich 2 ruime kamers (32 m2 & 24 m2), waar met name het zichtbare houtwerk van het dak opvalt. De voorste kamer is makkelijk onder te verdelen in twee separate kamers, alle voorbereidingen hiervoor zijn gedaan, er hoeft enkel een tussenwand geplaatst te worden. Verder vinden we op deze verdieping een 2e badkamer (4 m2) en de ketelruimte.

Overige kenmerken:
- Remeha combiketel van 2011
- Centrale verwarming

Makelaar AKG Vastgoed
Adres Kraneweg 18, Groningen (Groningen)
Telefoon 06-53326187
Fax 050-3146287

Kenmerken

Bouwjaar 1895